Fiske


Video fra Kvennan Flyfishing laget av Fishspot.no.

Kvennan Fly Fishing

Kvennan fluefiskesone byr på et ypperlig fluefiske. Denne delen av Glomma har en rik ferskvannsfauna hvor elva renner variert med strømmende og stilleflytende partier. Harrbestanden ved Kvennan er svært god. Den er både tallrik og har en imponerende gjennomsnittsstørrelse. Siden fluefiskesonen ble opprettet i 2006 har elva hatt god utvikling og fisken vokser større hvert år.

Les mer om Kvennan Fly Fishing her.

Fiskekort kjøpes over internett eller i kiosken på campingplassen i åpningstidene våre.  Antall fiskekort i fluefiskesonen er begrenset per døgn.

Kjøp av fiskekort gjør du her.

Fiske i vann og sideelver

Omkring Kvennan finnes det andre gode fiskesteder. I Glomma forvalter det lokale elveierlaget fiskesonen ovenfor og nedenfor fluefiskesonen. Dette er Tolga-sonen og Tynset/Tunna-sonen. Disse sonene er inkludert i fiskekortet for fluefiskesonen, eller kan kjøpes separat.

Det er også gode fjellvann i nærheten. Øst for Tolga ligger Hodalsjøene. Her er det gode bestander av harr, ørret, gjedde, abbor og sik. Det er en fluefiskesone i Hodalsjøene, dette er Drengen fluefiskesone.

Andre elver i nærheten som kan by på et interessant fiske er Vangrøfta, Tunna, Hola, og Grimsa.

Les mer om de forskjellige fiskestedene på Fishspots nettsider.

Campingsonen

Vi har en gjestesone fra land ved campingplassen.  Dette er en fiskesone med noen modifiserte fiskeregler. Det er kun tillatt å fiske fra land, ikke vadre. Det tillates fiske med sluk, spinner, mark og flue. Det er bag limit på to harr i døgnet under 40 cm, og all ørret skal gjennutsettes. Campingsonen er ment for å senke terskelen og øke fiskelysten for de besøkende, og passer fint for familier og nybegynnere. Fiskekort for campingsonen selges kun i kiosken på campingen.

Salg av fiskekort og fiskeutstyr

Vi selger fiskekort for Kvennan Fly Fishing og mange andre fiskesteder i regionen i åpningstidene på campingplassen.

I kiosken har vi et basisutvalg av fiskeutstyr. Vi selger fluer, fortomsmateriale, flytemidler, noe bindeutstyr og annet tilbehør. Vi forhandler fluestenger og sneller fra Eikre-Fly.

Fluene våre er bundet av fiskere med god kjennskap til Kvennan-seksjonen i Glomma.

Guiding

Hvis du ønsker en guide til fisketuren din. Send en forespørsel til Hein Van Aar eller Marius Tollan.

Hein Van Aar: (kff@kvennan.com. +47 468 22 513)

Marius Tollan: (mttollan@gmail.com. +47 905 76 177)

Fiskesonekart