Fiske

Kvennan Fly Fishing

Kvennan fluefiskesone byr på et ypperlig fiske i Glomma. Denne seksjonen har en rik ferskvannsfauna hvor elva renner variert med strømmende og stilleflytende partier. Harrbestanden er her særs god. Den er både tallrik og gjennomsnittsstørrelsen er imponerende. Siden fluefiskesonen ble opprettet i 2006 har elva hatt god utvikling og fisken vokser større hvert år.

Lær mer om Kvennan Fly Fishing på Kvennan.com
Følg med på fiskeforholdene på Fishing reports.
Kart over fluefiskesonen Prinable map.

Fiskekort kjøpes over internett eller i kiosken på campingplassen i åpningstidene våre. Antall fiskekort i fluefiskesonen er begrenset per døgn.

Kjøp fiskekort online på Scanatura.no.

Fiske i vann og sideelver

Omkring Kvennan finnes det andre gode fiskesteder. I Glomma forvalter det lokale elveierlaget fiskesonen ovenfor og nedenfor fluefiskesonen. Dette er Tolga-sonen og Tynset/Tunna-sonen. Disse sonene er inkludert i fiskekortet for fluefiskesonen, eller kan kjøpes separat.

Det er også gode fjellvann i nærheten. Øst for Tolga ligger Hodalssjøene. Her er det gode bestander av harr, ørret, gjedde, abbor og sik. Det er en fluefiskesone i Hodalsjøene, dette er Drengen fluefiskesone.

Andre elver i nærheten som kan by på et interessant fiske er Vangrøfta, Tunna, Hola, og Grimsa.
Les mer om de forskjellige fiskestedene på Fishspot.no.

Campingsonen

Vi har en gjestesone fra land ved campingplassen. Dette er en fiskesone med noen modifiserte fiskeregler. Det er kun tillatt å fiske fra land, ikke vadre. Det tillates fiske med sluk, spinner, mark og flue. Det er bag limit på to harr i døgnet under 40 cm, og all ørret skal gjennutsettes. Campingsonen er ment for å senke terskelen og øke fiskelysten for de besøkende, og passer fint for familier og nybegynnere. Fiskekort for campingsonen selges kun i kiosken på campingen.

Salg av fiskekort og fiskeutstyr

Du kan kjøpe fiskekort for fluefiskesonen og andre aktuelle steder omkring Kvennan i åpningstidene våre.

Vi har et basisutvalg av fiskeutstyr i kiosken. Det mest nødvendige som fluer i effektive Glommamønstre, fortomsmateriale, flytemidler, noe bindeutstyr og annet tilbehør. Vi forhandler fluestenger og sneller fra Eikre-Fly.

Fluene våre er bundet av fiskere med god kjennskap til Kvennan-seksjonen i Glomma.

Guiding

Ønsker du en guide til fisketuren din, kontakt en av disse to.

Hein Van Aar: (kff@kvennan.com. +47 468 22 513)

Marius Tollan: (mttollan@gmail.com. +47 905 76 177)
Hjemmeside: Nordicguiding.com